Waarom Fohn Borstel het beste is voor uw haar

Fohn borstel

Wat is een föhn borstel?

Een föhnborstel is speciaal ontworpen om statische elektriciteit te verminderen en de luchtstroom te verbeteren. Hij is ontworpen om over het mondstuk van je föhn te passen. Het mondstuk van een haardroger heeft een andere vorm dan het mondstuk van een föhn. Deze vorm creëert een kanaal (of gat) in de luchtstroom, wat statische elektriciteit kan veroorzaken en de effectiviteit van je föhn kan verminderen.

Om problemen met statisch haar op te lossen, moet je de luchtstroom verhogen en de wrijving in de lucht verminderen. Een föhnborstel doet dit. Luchtstroom is essentieel voor het drogen van haar. Traditionele haardrogers zijn ontworpen met een luchtstroom van ongeveer vier staven, wat betekent dat slechts ongeveer 80% van de lucht die je haar raakt ook echt wordt gebruikt om het te drogen. Föhnborstels kunnen de luchtstroom verbeteren. Helaas zijn ze niet ontworpen om je föhn sneller te laten draaien.

 

Soorten Föhnborstels

Er is een breed scala aan föhnborstels verkrijgbaar. De meeste föhnborstels zijn gemaakt van plastic, hoewel sommige ook van metaal zijn. De vorm, grootte en het materiaal van de borstel zijn van invloed op de mate waarin deze statische elektriciteit reduceert. Zoek een borstel met een glad oppervlak om wrijving te verminderen en de luchtstroom te verbeteren. Zorg er ook voor dat de borstel gaten in het midden heeft (niet aan de zijkanten) om de luchtstroom te verbeteren.

Sommige föhnborstels hebben een rubberen ring aan het uiteinde. Deze ring is ontworpen om over de opening van je föhnmondstuk te passen. Sommige föhnborstels hebben een clip die je over je mondstuk plakt. Deze zijn bedoeld om te worden gebruikt met een ronde diffuser, die is ontworpen om de intensiteit van de warmte te verminderen en de luchtstroom van de lucht te verhogen.

Hoe gebruik je een Föhnborstel

  • Zorg ervoor dat je haar nat is. Dit voorkomt dat de borstel vast komt te zitten of blijft haken aan je haar. Als je haar te nat is, zal het moeilijker te drogen zijn en de kans op pluizen vergroten.
  • Wikkel de borstel rond het mondstuk van je föhn. Zorg ervoor dat de gladde kant van de borstel naar boven is gericht.
  • Zet je haardroger aan en borstel je haar.
  • Borstel je haar in secties. Dit helpt statische elektriciteit te verminderen en de luchtstroom te verbeteren.
  • Blijf borstelen tot je haar helemaal droog is.
  • Als je te hard borstelt, kun je je haar beschadigen. Borstel dus niet te hard. Als je te zacht borstelt, krijg je misschien niet dezelfde resultaten. Het is een fijne balans.

 

Tips voor föhnborstels

  • Zorg ervoor dat je haar helemaal droog is voordat je je föhnborstel terugplaatst. Als je borstel nat is, zal het moeilijker zijn om je haar te drogen en vergroot je de kans op pluis.
  • Probeer je haar in secties te drogen. Dit helpt om statische elektriciteit te verminderen en de luchtstroom te verbeteren.
  • Als je haar te lang is om te borstelen, kun je proberen een haardroger met diffuser te gebruiken. Deze zijn ontworpen om de intensiteit van de warmte te verminderen en de luchtstroom te verhogen.
  • Zorg ervoor dat je haardroger uit staat voordat je de borstel terugplaatst. Het raken van een heet oppervlak of het laten vallen van de föhnborstel kan ernstig letsel veroorzaken.